Skip to main content

Üniversitemizde yeni nesil eğitim: Metaverse üzerinden yazılım dersleri başladı

İstanbul Ticaret Üniversitesi, Metaverse platformunda gerçekleşen ilk dersiyle eğitimde dijital bir devrim başlattı. Ticar@ Yazılımcı Akademisi ve İstihdam Merkezi Projesi’nin ilk dersi Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhamit Avşar’ın katılımıyla sanal evrende düzenlendi.

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin İstanbul Kalkınma Ajansı desteğiyle hayata geçirdiği Ticar@ Yazılımcı Akademisi ve İstihdam Merkezi Projesinin ilk dersi olan “Dijital Dönüşüm ve Metaverse” Proje Akademik Danışmanı Doç.Dr Sabri Öz ve Rıdvan Yılmaz tarafından Metaverse platformunda verildi. Cumhurbaşkanlığı Strateji Belgesinde yayımlanan Milli İstihdam Seferberliği kapsamında 1 milyon yazılımcı yetiştirilmesi hedefiyle gerçekleşen projenin ilk dersine İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhamit Avşar da katıldı. Sanal ders, İstanbul Ticaret Üniversitesi Sanayi Politikaları ve Teknoloji Yönetimi (SAPTEY) Lisansüstü öğrencilerinin 2 yıllık çalışmaların sonucu MetaKhan (Metaverse) Platformu üzerinde yapıldı.

YAZILIM İLETİŞİMİN GELECEĞİNİ BELİRLİYOR
Prof. Dr. Avşar, derste yaptığı konuşmasında böyle bir önemli platformda ders vermenin heyecanlandırıcı olduğunu belirterek, “İletişim özellikle yazılım teknolojisi ile paralel giden bir alan. Yazılım iletişimin geleceğini belirliyor. Geçtiğimiz günlerde katıldığım YÖK toplantısında Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanımız Erol Özvar, yazılıma ve yapay zekadaki gelişmelere önem verdiklerini, gelecekte tüm üniversite yapısının gidişata uygun şekilde dönüştürülmesi için Hem hukuki hem de teknik altyapıyı hazırlamaya başladıklarını belirtti. Bu anlamada da yazılım geleceğin en parlak ve en gözde alanlarından birisi olacak.” dedi.

YAZILIM DÜNYASINDA İNSANIN ÖNEMİ UNUTULMAMALI
Metaverse’in yeni dizaynında herkese bir evren sunduğunu ve bu evreni düzenleme imkanı verdiğini söyleyen Prof. Dr. Avşar, “Bu teknik gelişmeler bu dünya insansız olur mu ve insan bu dünyanın neresinde olmalı sorusunu soruyoruz. ‘Bu yazılımda insan nerede?’ sorusunun çok önemli ve değerli olduğunu düşünüyorum. Eğitim alan arkadaşlarımızın da bu soruyu da düşünmelerinin çok önemli olduğu kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.

PROJENİN AMACI
Proje 100 yazılımcı adayının 480 saat web programlama ve oyun geliştirme alanlarında eğitim almalarını ve bu katılımcıların %60’ının en az 6 ay boyunca istihdam edilmelerini sağlayacak. Dinamik bir eğitim ve faaliyet kurgusu olan projede online kişisel gelişim eğitimleri, yüz yüze uygulamalı eğitimler, kamp süreçleri, saha ziyaretleri ve kariyer zirvesi düzenlenecek. Yüzyüze eğitimler Esenler Belediyesi Gençlik Merkezi’nde oluşturulan laboratuvarda gerçekleştirilecek.

Haber Kaynağı

Ticar@ Yazılımcı Akademisi Projesinin ilk dersi Metaverse’te düzenlendi – İstanbul Ticaret Üniversitesi İş Dünyasının Üniversitesi